Sendo Liner is verkozen tot ‘KNVTS Schip van het jaar 2019’

Binnenvaartschip Sendo Liner, gebouwd door Concordia Damen, is tot winnaar van de Maritime Award KNVTS Schip van het Jaar 2019 uitgeroepen. Het schip was maandagavond 4 november in Rijswijk één van de vijf winnaars van een Maritime Award. Meer dan 900 maritieme professionals vierden tijdens het jaarlijkse Maritime Awards Gala de successen van de innovatiekracht van de Nederlandse maritieme sector.

Binnenvaartschip Sendo Liner, gebouwd door Concordia Damen, is tot winnaar van de Maritime Award KNVTS Schip van het Jaar 2019 uitgeroepen

Winnaars Maritime Awards 2019:

De Sendo Liner is een binnenvaart containerschip met afmetingen 110 x 11,45 x 3,20 m (LxBxT). Het schip is in eigen beheer ontworpen door Concordia Damen in samenwerking met  Sendo Shipping. Bij het ontwerp is zowel uitgebreid aandacht besteed aan het nú zo efficiënt, zuinig en schoon mogelijk maken van het schip als aan het toekomstbestendig maken ervan.

De Sendo Liner kan over haar gehele levensduur een koploper zijn op het gebied van emissiearm varen. Speciale aandacht werd besteed aan uitgebreide optimalisatie van de scheepsvorm, het ontwikkelen van een diesel-elektrisch voortstuwingsconcept met een accupakket; een opzet die het mogelijk maakt om in de toekomst op relatief eenvoudige wijze van energiebron te wisselen met maximalisatie van de ladingcapaciteit.

Bron: https://www.schuttevaer.nl/nieuws/dossiers/maritime_awards/2019/11/04/sendo-liner-knvts-schip-van-het-jaar/

Video impressies

Ander nieuws

Contactformulier

Snel iets vragen of graag teruggebeld worden? Laat 't ons weten.