Over ons

Innovation is our course

Sendo Shipping is een innovatief en dynamisch familiebedrijf dat zich specialiseert in het ontwikkelen en exploiteren van meerdere binnenvaartschepen.

Met momenteel 5 schepen onderhouden wij sinds 2004 (24/7) een container lijndienst tussen de Rotterdamse zeehavens en diverse inland terminals in het Noorden en Westen van Nederland.

Wij streven continu naar verbetering voor ons bedrijf, ons personeel en het milieu. Doordat wij veel investeren in onderzoeken, innovaties, samenwerkingen en ons personeel blijven wij betrokken en toekomstbestendig.


Over ons

Innovation is our course

Sendo Shipping is een innovatief en dynamisch familiebedrijf dat zich specialiseert in het exploiteren van meerdere binnenvaartschepen.

Met momenteel 5 schepen onderhouden wij sinds 2003 (24/7) een container lijndienst tussen de Rotterdamse zeehavens en diverse inland terminals in het Noorden en Westen van Nederland.

Wij streven continu naar verbetering voor ons bedrijf, ons personeel en het milieu. Doordat wij veel investeren in onderzoeken, innovaties, samenwerkingen en ons personeel blijven wij betrokken en toekomstbestendig.


Waar het begon...

Voor 2003 werden er binnen de onderneming een aantal kleine binnenvaarttankers geëxploiteerd. In 2004 hebben we binnen de onderneming de overstap gemaakt naar het vervoeren van containers en is het eerste containerschip (86x9,50) aangekocht. Met dit schip zijn we containers gaan vervoeren voor Multimodal Container Service B.V. uit Drachten en is het schip ingezet op het traject Groningen - Rotterdam. In 2005 is er een groter containerschip (110x11,45) bijgekomen welke ook voor MCS ging varen. In 2009 hebben we deze schepen verruild tegen twee nieuwbouw containerschepen: de Nadorias en de Serudo. De Serudo werd door omstandigheden, kort na het in de vaart komen, verkocht aan VOF Scheepvaart Onderneming Veritas die haar omdoopte in Fides. Deze VOF exploiteerde op dat moment naast de Fides nog een containerschip; de Veritas. In 2015 besloten Sebastiaan, Edwin en Dominic om een samenwerking aan te gaan, Sendo Shipping B.V. en VOF Scheepvaart onderneming Veritas fuseerde en het bedrijf ging door als Sendo Shipping B.V. Voor deze fusie werd een gezamenlijke visie en strategie geschreven, dit resulteerde in professionalisering, continuering en verduurzaming in het bedrijf. Vanaf dat moment exploiteerde Sendo Shipping B.V. drie containerschepen. In 2018 bouwde Sendo Shipping het eerste containerschip dat een aantal uur emissieloos kan varen; ms Sendo Liner. Begin 2019 besloten we de Veritas eind 2019 te verkopen. Onder andere deze verkoop gaf Sendo Shipping de mogelijkheid om weer twee nieuwe containerschepen; de Sendo Liners XL te gaan bouwen. De Sendo Liners XL; ms Sendo Mare en ms Sendo Nave zijn begin 2020 in de vaart gekomen.

Onze visie

Sendo Shipping biedt innovatieve en professionele diensten aan, waarbij kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid voorop staan. Door op betrokken en enthousiaste wijze samen te werken en te ondernemen, gaan we samen met andere partijen en klanten voor efficiente, succesvolle en duurzame dienstverlening.

Betrouwbaar

Betrouwbare, professionele en transparante samenwerking en dienstverlening.

Innovatief

Toekomstbestendig blijven en vergroenen voor mens, dier en milieu.

Professioneel

Wij werken continu aan verdere professionalisering van ons bedrijf.

Kwaliteit

Met onze kennis en ervaring staan wij voor creatieve en efficiënte oplossingen.

Duurzaamheid

De sleutel voor verantwoord en respectvol ondernemerschap.

Veiligheid

Wij dragen zoveel mogelijk bij aan de veiligheid van onze medewerkers en onze omgeving.

We stellen ons graag aan je voor


De directie van Sendo Shipping bestaat uit drie vennoten. De directie wordt operationeel ondersteund door het management.