Aankomst casco’s Sendo Liners XL

Eind april was het zover; de Sendo Liners XL werden te water gelaten in China.

Op 27 mei 2019 is in China het ponton met onderop de twee Sendo Liners XL volledig geladen en klaar voor vertrek. Op maandag 17 juni vertrok het zwareladingschip Black Marlin uit Shanghai. De vaart met de Black Marlin verliep voorspoedig, al liep het door een storm in de Golf van Biskaje wel enige vertraging op.

Het semi-afzinkbare schip Black Marlin arriveerde dinsdagmorgen 13 augustus aan de 8e Petroleumhaven in Rotterdam. Het nieuwe ponton H-401, wat naast de twee Sendo Liners XL nog geladen is met zestien casco’s voor duwbakken, tankers, container- en droge lading vaartuigen, kwam vrijdag 16 augustus op de Tweede Maasvlakte aan en is daar via de float-off methode gelost van het zwaartransportschip Black Marlin van Boskalis.

Vervolgens is het ponton door de havenslepers Smit Hudson en Smit Cheetah naar de Waalhaven versleept. Daar werden de Sendo Liners XL met de bokken van Bonn & Mees van boord gehesen. Het lossen van de casco’s begon op 20 augustus en nam ongeveer zeven werkdagen in beslag.

Bronnen: www.schuttevaer.nl & www.binnenvaartkrant.nl

Ander nieuws

Contactformulier

Snel iets vragen of graag teruggebeld worden? Laat 't ons weten.